jahody zahradní
Jahody zahradní obsahují velké množství vitamínu C a organických kyselin. Najdete v nich také vlákninu a vodu.
Zahradní jahody působí na prevenci nádorových onemocnění, jsou lehce stravitelné a mají velice málo přírodního cukru. Jsou tak velmi oblíbeným ovocem, které bez výčitek konzumují i lidé v redukčním režimu. Navíc tyto chutné červené plody zvyšují i sexuální touhu, a tak se podávají k šampaňskému nebo čokoládě.
Jahody jsou náchylné na tlak, proto je vhodné skladovat je rozložené vedle sebe, aby se neotlačily a nezačaly hnít a plesnivět. Jahody se dají zpracovat různými způsoby, lze z nich vyrobit skvělé džemy, kompoty, zmrzliny i smoothie. Dají se přidat do ovocných i zeleninových salátů. A také se hodí do kynutných i tvarohových knedlíků, a k přípravě různých sladkých dezertů (jahodový cheesecake, roláda, koláč, ...).