kaiserka s pohankou Billa
kaiserka je pečivo z bílé pšeničné mouky, vody, pekařské směsi (obsahující zpravidla vlákninu, sušené brambory, kukuřičnou krupici aj.), rostlinného oleje, droždí, soli. Přidávají se také zlepšující látky, které jsou směsí ne příliš pro zdraví žádoucích složek (různé stabilizátory a emulgátory, protispékavé látky, cukr aj.). Povrch pohankových kaiserek se sype drcenou pohankou a někdy i dalšími přísadami (sůl, lněné semínko aj.).
vzhledem k tomu, že jde o výrobek z bílé mouky, je pro naše zdraví výhodnější zařazovat spíše jiné druhy pečiva (obsahující celé zrno). Konzumací celozrnných obilovin přijímáme více vlákniny, vitamínů a minerálních látek. Kaiserky jsou zpravidla dopékané pečivo ze zmrazeného polotovaru. Někdo před tímto typem pečiva varuje, výrobci se však brání a tvrdí, že kaiserky ze zmrazeného polotovaru jsou stejně kvalitní, jako pečivo čerstvé a dokonce to, že u zmrazených polotovarů jsou přísnější hygienické podmínky.
v jídelníčku dětí (zejména těch menších), dáváme přednost pečivu z bílé mouky.