Bonduelle kukuřice mražená
kukuřice Bonduelle je sklízena v době, kdy dosahuje přibližně sedmdesátiprocentního obsahu vody. Pro srovnání: jiná čerstvá zelenina má v průměru 90 – 95% obsah vody. Díky tomu kukuřice obsahuje více sušiny (především uhlohydráty, bílkoviny, vlákninu a minerální látky) a je tedy nositelem většího množství energie, než jiná zelenina.
vysoký obsah cukrů v kukuřici, je energií pro tělo i mozek. Kukuřice je významným zdrojem vitamínů skupiny B, které jsou nezbytné pro správnou funkci orgánů a metabolické procesy v organismu. Obsažené minerální látky přispívají tvorbě krve, okysličování buněk, udržují správnou hladinu hormonů, zdravou pleť, silné vlasy nebo podporují plodnost a potenci. Vysoký obsah vlákniny funguje jako výborná prevence zácpy. Pokud držíte redukční dietu, volte přiměřenou porci této zeleniny a doplňte ji dostatkem bílkovin (plátek masa, nízkotučný sýr, vejce apod.).
aby si vařená kukuřice zachovala co nejvyšší obsah zdraví prospěšných látek, upravujte ji co nejšetrněji – nejlépe v páře a jen po nezbytně nutnou dobu.