kuřecí prsa grilovaná
Kuřecí prsa grilovanájsou bohatým zdrojem živočišných bílkovin a jejich výhodou je poměrně nízký obsahem tuku.
Kuřecí prsa grilovaná jsou vhodným pokrmem pro osoby upřednostňující zdravý životní styl. Úprava grilováním, pokud je prováděna správně, je jedním z nejšetrnějších způsobů přípravy masa (ztrácí se jen malé množství žádoucích látek). Vhodně doplněná grilovaná kuřecí prsa mohou bez obav zařazovat i lidé s redukční či diabetickou dietou nebo osoby, které mají zvýšenou potřebu bílkovin a nechtějí přijímat zbytečně mnoho tuku.
Máme pro vás několik typů pro zdravé grilování. Gril udržujeme v čistotě a v dobrém stavu, a po každém použití ho umyjeme. Investujeme raději do kvalitního dřevěného uhlí, které shoří beze zbytku. Kupujeme kvalitní suroviny, které uchováváme odděleně od již tepelně zpracovaných pokrmů. Syrové, již marinované maso uchováváme při doporučených teplotách max. do 40 °C. Abychom předešli onemocněním způsobených bakteriálními nákazami a parazity, musí být uvnitř masa při tepelné upravě dosaženo teploty 72 °C, a to alespoň po dobu 10 minut. Vzniku nežádoucích kancerogenních látek v grilovaném pokrmu z velké části zabráníme tak, že maso nebudeme vystavovat přímému kontaktu s ohněm a také budeme dávat pozor na to, aby nám nadbytečný tuk neodkapával do plamene (týká se přímého grilování). Pokud se maso připálí, pak tyto spálené části nekonzumujeme, ale okrájíme. Vhodným doplňkem ke grilovanému masu je salát z míchané čerstvé zeleniny, který je zdrojem antioxidantů.