kypřící prášek do pečiva Dr. Oetker
Kypřící prášek do pečiva Dr. Oetker obsahuje kypřicí látky jako dihydrogendifosforečnan sodný a hydrogen uhličitan sodný, a kukuřičný škrob. Výrobce také udává, že výrobek může obsahovat stopy mléka, vajec, lupinové mouky a obilovin obsahujících lepek.
Dospělým a zdravým jedincům malé množství kypřícího prášku neuškodí. Nevhodné je ho konzumovat ve velkém množství, a to především pro malé děti a starší osoby, protože podporuje vylučování vápníku z těla. Vápník je totiž důležitý minerální prvek, který se stará o pevnost a zdraví našich kostí, zubů a nehtů.
Kypřící prášek do pečiva Dr. Oetker se nejčastěji používá při sladkém pečení, a to především, bábovek, buchet, koláčů, muffinů nebo sladkých banánových chlebíků. Avšak své místo najde i při přípravě slaného pečiva - housek, bulek i chleba.