rohlík grahamový
Grahamový rohlík se vyrábí ze směsi pšeničné hladké mouky a mouky celozrnné s vyšším obsahem otrub. Kromě těchto základních surovin se přidává voda, droždí, sůl a někdy i olej a zlepšující přípravky.
Grahamové pečivo má díky obsahu celozrnné mouky lepší výživové hodnoty. Kromě potřebné energie nám dodá také řadu vitamínů, minerálních látek a vlákniny, které mají přínos pro naše zdraví. Grahamové pečivo se hodí pro zařazení na zdravý jídelníček.
Grahamové pečivo doplňte kvalitním tukem (například kouskem másla nebo rostlinným tukem), kvalitní bílkovinou (méně tučný sýr, vysokoprocentní méně slaná šunka/domácí šunka, vařené vejce, ...) a čerstvou zeleninou. Budete tak mít výživnou a přitom lehkou snídani, svačinu nebo večeři. Místo tuku můžete také zvolit různé pomazánky, například z červené řepy, míchaných vajíček či z pohanky. Pokud dáváte přednost sladké variantě, ale nechcete příliš hřešit, můžete zvolit třeba vrstvu tvarohu a povidel.