Jablečný koláč
({{foodstuff.foodstuff.foodstuffBrandTitle}})Hodnocení receptu
Recept jsi již ohodnotil/a
Ingredience
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
3 x 100 g
200 x 1 g
0,5 x 100 ml
10 x malý kus (100 g)
8 x 10 g
2 x lžička (3 g)
Zapiš si tyto ingredience do chytrého jídelníčku
Budeš přesně vědět, kolik recept obsahuje kalorií a nutrientů.
Postup přípravy receptu
1
Mouku nasypeme do misky, přidáme nakrájené máslo na kousíčky, špetku soli, mléko a začneme těsto zpracovávat. Můžeme použít robot, nebo těsto vypracovat ručně. Těsto musí být úplně hladké.
2
Vypracované těsto zabalíme do fólie a dáme alespoň na půl hodiny odležet do lednice. Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
3
Odleželé těsto rozdělíme na 2 části. Na pečícím papíru vyválíme těsto do kulata tak, aby byla plocha větší, než forma. Pečící papír pomůže k lehčí manipulaci s těstem, které má tendenci trhat. Pokud se trhá hodně, můžeme ho znovu vychladit nebo trochu podsypat moukou. Pečící papír obrátíme na formu a těsto do ní srovnáme. Těsto, které přesahuje formu okrojíme a necháme na závěrečné zdobení. Když se vám těsto někde ve formě roztrhne, díru zalepíme přebytečným těstem. V mističce smícháme cukr se skořicí a na dno formy nasypeme rovnoměrně asi třetinu směsi. Na cukr se skořicí nasypeme nakrájená jablka, rovnoměrně rozprostřeme, na jablka rozinky a opět všechno zasypeme třetinou cukrové a skořicové směsi. Pak stejně jako první část těsta rozválíme i část druhou a přikryjeme těstem celou formu. Přebytečné těsto jsem odkrojíme a kraje první a druhé placky těsta spojíme.
4
Ze zbytku těsta můžeme vytvořit ozdobný okraj. Já tentokrát zamotala dva tenké válečky těsta dohromady, ale minule jsem těsto vyválela, nakrájela ho na proužky a zapletla na okraje copánky. Jde čistě o estetickou věc, ale aspoň nevyhodíte zbytek těsta a zakryjete tak ty spoje těst.
5
Takhle připravený koláč jsem potřeme rozmíchaným vajíčkem, zasypeme zbytkem cukru se skořicí a propícháme na několika místech vidličkou, aby se nám těsto co nejmíň nafukovalo. V troubě pečeme přibližně hodinu na 150°C dozlatova.
6
Před krájením koláč necháme úplně vychladnout a pak dáváme pozor při krájení prvního kousku. Těsto je velmi křehké a první kousek jde ukrojit vždycky celkem špatně.
{{data.energy}}3 477 kcal
Také {{data.energyAlt}}14 560 kJ ● Energetická hodnota
{{data.protein}}41,7 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}431 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 195 g
{{data.fat}}176 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasycené mastné kyseliny
{{data.saturatedFattyAcid}} 98,5 g
Trans mastné kyseliny
{{data.transFattyAcid}} 5,5 g
Mononenasycené
{{data.monoSaturated}} 55,3 g
Polynenasycené
{{data.polySaturated}} 12,6 g
Cholesterol
{{data.cholesterol}} 482 mg
Vláknina
{{data.fiber}} 60,1 g
Doporučený denní příjem: {{calculated.fiber}} g
Sůl
{{data.salt}} 0 g
Vápník
{{data.calcium}} 380 mg
Sodík
{{data.sodium}} g -
Voda
{{data.water}} 970 g
PHE
{{data.phe}} 2 086 mg
{{calculated.percentage}}%
Z doporučeného denního příjmu
Přesnější odhad denního příjmu
Uprav svůj profil níže a ulož
Žena
Muž
Chci
Zhubnout
Nabrat svaly
Být fit
Rok narození
Výška
Hmotnost
Míra denní aktivity
Zpět
Dokonči svůj profil
Cílová hmotnost
Cílovou hmotnost můžeš později zadat v aplikaci.
Cílovou hmotnost můžeš později zadat v aplikaci.
{{targetWeightMessageText}}
Vytvoř svůj účet
{{errors.message}}
Zpět
Registruj se
E-mail
Heslo
Heslo musí mít alespoň 6 znaků!
{{errors.message}}
Zpět
Odeslali jsme Ti verifikační e-mail!
Do pár minut Ti přijde verifikační e-mail na {{profile.email}}. V e-mailu klikni na tlačítko “Dokonči registraci” a poté se přihlas.
Zpět
Přihlásit se
E-mail
Heslo
{{errors.message}}
Zapomenuté heslo?
Zpět
Zapomenuté heslo?
Zadej e-mail uvedený při registraci. Poté Ti na tento e-mail bude zasláno nové heslo.
E-mail
Zpět
Odesláno
Na e-mail bylo zasláno nové heslo!
Podobné recepty
Mrkvovo-jablečný perník
Avokádové lívanečky
Koláč s tvarohem a jablky na listovém těstě
Strouhaná buchta s ovocem
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Premium uživatelé nevidí reklamy
Recepty a ingredience
můžeš uložit do jídelníčku
Jednoduchý přehled kategorií
Získej lepší kontrolu nad příjmem a výdejem kalorií.
Statistiky na cestě k cílové váze
Urči svou cílovou váhu a sleduj svůj postup.
Inspiruj se recepty a jídelníčky
Odemkni obrovskou databázi potravin.
KalorickeTabulky.cz © 2024 Všechna práva vyhrazena.
KalorickeTabulky.cz © 2024 Všechna práva vyhrazena.