jablečný koláč
Jablečný koláč je oblíbená pochoutka, kterou aspoň jednou pekla snad úplně každá hospodyňka. Obsah koláče závisí na druhu použitého těsta a na obsahu jeho náplně.
Jablečný koláč samozřejmě lze připravit zdravějším i méně zdravým způsobem. Zdravější varianta bude obsahovat celozrnnou mouku, méně cukru i tuku, a více jablek. Také je možné přidat tvaroh, který koláč krásně ochutí a zároveň i dodá bílkoviny.
Jablečný koláč domácí domácí lze opravdu připravit na více způsobů. Chcete-li svém zdraví prospět, tak při pečení použijte celozrnnou mouku (můžete kombinovat bílou i celozrnnou), bílý cukr nahraďte některým z přírodních sladidel (tmavý cukr, med, melasu, javorový sirup, stévii apod.) a místo nekvalitního tuku do těsta zapracujte čerstvé máslo nebo jiný vhodný tuk. S jablky není třeba šetřit – pokud jsou dostatečně sladká, nebude nutné přidávat tolik sladidla.