bábovka olejová
Bábovka olejová je oblíbený moučník, který je nenáročný na přípravu. Základem těsta na olejovou bábovku je bílá mouka, do které se přidává cukr, mléko, vejce, olej, prášek do pečiva a někdy i další přísady (kakao, strouhaná čokoláda, rozinky, kandované ovoce, citrónová kůra, vanilka, ...).
Vhodnost konzumace bábovek, buchet, perníků, koláčů a dalších sladkých dobrot se odvíjí od jejich složení, ale také od způsobu života jednotlivých konzumentů. Pokud žijete aktivním životním stylem a netrpíte nadváhou, cukrovkou či jiným onemocněním, které by konzumaci této dobroty bránilo, bábovka vám jistě občas neublíží. Konzumace sladkých moučných výrobků se naopak nedoporučuje osobám se sedavým způsobem života, nadváhou, obezitou či diabetem.
Upečte si zdravější bábovku. Jako základ poslouží celozrnná mouka, místo cukru med či jiné přírodní sladidlo. Do těsta můžete také zapracovat nastrouhaná jablka nebo nakrájené meruňky. Tuku většinou postačí menší množství, než uvádí většina receptů, konzistence těsta by však měla být podobná. Můžete se i inspirovat v našich receptech (zdravá fit bábovka, jogurtová bábovka, ...).