bageta se šunkou a sýrem
Bageta se šunkou a sýrem je zdrojem velkého množství energie. Obsah obložené bagety závisí na druhu a kvalitě jednotlivých ingrediencí, ale obecně lze říci, že v pokrmu převažují sacharidy.
Obloženou bagetu lze připravit jako zdravé lehké občerstvení, ale i velmi tučný a energeticky vydatný pokrm, obzvláště, když do ní přidáte máslo, majonézu nebo majonézový dresink. Chcete-li tedy žít zdravěji, pak zvolte celozrnnou nebo kváskovou bagetu, nízkotučný sýr a šunku s vysokým obsahem masa.
Vhodnými ingrediencemi pro přípravu obložené bagety je celozrnné pečivo, kvalitní šunka s vysokým podílem masa a minimem přídatných látek, méně tučný sýr, zelenina a střídmé množství kvalitního tuku. Aby se dalo říci, že se jedná o zdraví prospěšný pokrm, je třeba hledět na více aspektů (pro koho je jídlo určeno, kdy, v jakém množství a za jakých okolností ho bude dotyčný konzumovat, jak se tento člověk převážně stravuje, ...). Bagetu je také možné i zapéct, bude pak krásně křupavá.