Bio celozrnná špaldová hladká mouka Pernerka
Bio celozrnná špaldová hladká mouka Pernerka se často používá pro pečení jako alternativa klasické pšeničné hladké mouky. A je také i možné ji s klasickou hladkou moukou různě kombinovat. Špaldová mouka je typická svou lehce oříškovou příchutí. Z vitamínů zde najdeme A, E, vitamíny skupiny B a kyselinu listovou.
Výhodou špaldové mouky je, že špalda, ze které se tato mouka vyrábí, neprošla žádným typem šlechtění jako jiné obiloviny. Díky tomu má mnohem více vitamínů a minerálních látek. Pro velkou většinu osob je velmi dobře stravitelná a nezpůsobuje zažívací obtíže.
Bio celozrnná špaldová hladká mouka Pernerka se hodí jak pro přípravu slaného pečiva a chleba (špaldovožitný chléb), tak i pro sladké koláče, perníky nebo buchty (zdravá tvarohová buchta). Lze s ní také zahušťovat polévky nebo omáčky.