Boloňská omáčka s mletým hovězím
Boloňská omáčka s mletým hovězím se tradičně používá k dochucení těstovin nebo k přípravě lasagní. Jejím základem jsou račata, cibule, mrkev a mleté maso. Rajčata lze použít čerstvá, ale i konzervovaná, v obou případech je lepší zvolit variantu bez slupky.
Na tuto omáčku má každá domácnost svůj oblíbený recept, a tak se její složení může značně lišit. Pokud použijete méně tučné mleté hovězí maso, které orestujete na malém množství kvalitního tuku a nebudete přidávat tučnou slaninu nebo uzeniny, pak se může jednat o zdravý pokrm.
Pokud máte chuť na boloňskou omáčku, ale nikdy jste ji nezkoušeli, pak se můžete inspirovat v našich receptech. Máme pro vás připraven postup jak na klasické boloňské špagety, tak i na jejich odlehčenou variantu. Při vaření se však fantazii meze nekladou, a tak můžete experimentovat a přidat si prakticky jakoukoli vaší oblíbenou zeleninu. Sice se pak již nebude jednat o tradiční boloňskou omáčku, ale zelenina vašemu zdraví rozhodně velmi prospěje.