borůvkový koláč s drobenkou hrníčkový
Borůvkový koláč s drobenkou hrníčkový je snadný na přípravu, poněvadž se ingredience zpravidla odměřují pouze pomocí jednoho hrnečku. Tradičně obsahuje bílou mouku, cukr, tuk (olej nebo máslo), vejce, kypřící prášek, vanilkový cukr, mléko a borůvky. Na drobenku se používá hrubá mouka, cukr a změklé máslo.
Sladké moučníky, obzvláště ty s drobenkou, jsou zdrojem většího množství kalorií. Právě drobenka, která koláč, tak dobře ochutí, přidává kalorie navíc. Nevýhodou koláčů a buchet z bílé mouky je velmi malé množství vlákniny, vysoký glykemický index a tím i nižší schopnost zasytit.
Borůvkový koláč s drobenkou hrníčkový je vhodnější hlavně pro fyzicky aktivní osoby a jedince s velkým energetickým výdejem. Máte-li rádi borůvky a rádi připravujete domácí dezerty, pak můžete zkusit zdravější typ moučníku. V našich receptech najdete například postup na pečenou ovesnou kaši s borůvkami nebo pečený borůvkoý tvaroh.