bramborové hranolky pečené v troubě na sucho
Bramborové hranolky pečené v troubě na sucho se připravují bez dalšího přídavku tuku nebo oleje. Pečou se na pečícím papíře na plechu v troubě. Často se k tomu využívají mražené předpřipravené hranolky.
Kupované předpřipravené hranolky bývají často již předsmažené, a tak již obsahují tuk. Právě pečením na sucho ušetříte velké množství dalších kalorií, které se prudce zvyšuje právě smažením pokrmu ve fritéze. Pokud chcete svému zdraví nejvíce prospět a zároveň si pochutnat na bramborových hranolkách, tak si připravte své vlastní přímo ze syrových brambor. Takto zdravě připravené hranolky si mohou dopřát i osoby, které se snaží o redukci své váhy. Stejným způsobem si můžete připravit i domácí americké brambory.
Bramborové hranolky pečené v troubě na sucho se hodí jako příloha k masu, rybám, špízům, karbanátkům i zeleninovým placičkám. Hranolky je také možné připravit z celeru nebo z cukety, kalorická hodnota je pak ještě nižší. Další zajímavou alternativou jsou hranolky ze sladkých brambor neboli batátů.