bramborový guláš (buřtguláš)
Bramborový guláš (buřtguláš) je oblíbené teplé jídlo, které není příliš náročné na suroviny. Jeho základem jsou brambory, cibule, česnek a buřty (špekáčky).
Konkrétní vliv tohoto pokrmu na zdraví závisí na použitých surovinách, avšak obecně zde převažují tuky a sacharidy. Obecně platí, že buřty, špekáčky, párky a ostatní levné měkké salámy nejsou prospěšné pro naše zdraví a nehodí se pro častou konzumaci. Vyhnout by se jim měli i osoby s alergiemi a nadváhou.
Bramborový guláš (buřtguláš) je vydatný, a tak se může jíst samotný nebo doplnit pečivem. Pokud k němu potřebujete něco zakousnout, pak je ideální volbou domácí chléb. S domácí pekárnou ho máte hotový za chvilku a k jeho přípravě vám stačí jen pár běžných ingrediencí. Chléb je také možné snadno upéct v každé troubě, receptů existuje celá řada. U nás najdete například jednoduchý kynutný chléb z droždí nebo žitný chléb s vlákninou.