bramborový knedlík domácí
Bramborový knedlík domácí se připravuje z vařených brambor, které si uvaříme předem, ideálně ve slupce. Dále se přidává vejce, hrubá mouka, krupice a sůl. Vytvarují se knedlíky, které se pak vaří v horké vodě.
Domácí bramborový knedlík je možné využít jako zpestření racionálního i redukčního jídelníčku. Pokud se ale snažíte zhubnout, dejte si raději jen zřídka a volte menší porci. Další možností je místo klasické bílé mouky můžete zvolit například špaldovou nebo žitnou. Raději nekupujte žádné práškové směsi na výrobu knedlíku ani již hotové výrobky, často jsou totiž plné soli a dalších zbytečných přídatných látek (stabilizátory, barviva, aromata, ...).
Aby se vám domácí knedlíky povedly správě připravit, tak je nutné připravené těsto dát hned vařit. Knedlíky by jinak mohli začít řídnout a následně se rozpadat. Chcete-li zkusit zdravější alternativu této oblíbené přílohy, pak vyzkoušejte náš recept na špaldové bramborové knedlíky.