brokolicová krémová polévka
Brokolicová krémová polévka má své příznivce i krajní odpůrce. Na krémovou brokolicovou polévku existuje řada receptů, a proto bude obsah výživných látek pokaždé jiný. Z přísad, které by neměly v žádné krémové brokolicové polévce určitě chybět, můžeme jmenovat snad jen brokolici, smetanu a sůl. Dále zde pravděpodobně najdete některé z těchto dalších ingrediencí: brambory, zeleninu, máslo, mléko, sýr, vejce nebo uzeninu.
Krémové polévky jsou zpravidla bohatým zdrojem tuku, a proto není příliš vhodné je často zařazovat na jídelníček. Pokud držíte redukční dietu a máte rádi polévky, určitě je vhodnější zaměřit se na takové, které neobsahují smetanu. Zahustit je můžete rozmixovanou zeleninou.
Zkuste brokolicovou polévku uvařit bez smetany, nebo použít její výrazně menší množství, nebo ji připravit jen s přídavkem mléka. Pokud bude pokrm dobře dochucený (česnek, cibule, sůl, pepř, bylnky, ...), jistě se nebudete cítit ošizeni a vyhnete se nadbytečnému příjmu tuku.