broskve kompotované
Broskve kompotované z výživových látek nabízí především sacharidy. Tradičně se ovocný kompot vyrábí z daného druhu ovoce, vody a různého množství cukru. Někdy se přidávají i další konzervanty.
Slazené ovocné kompoty s velkým množstvím cukru a dalších látek nejsou pro naše zdraví velkým přínosem. Velký obsah cukru může způsobit tvorbu zubních kazů a stát i za narůstáním hmotnosti a rozvojem obezity. Vyberte si ovoce raději čerstvé, získáte z něho tak všechny cenné látky, které přirozeně obsahuje.
Raději než ovoce konzervované kupujte mražené, je v něm totiž více vitamínů a není v něm navíc přidaný cukr. Další možností je sušené ovoce, vybírejte však to bez přídavku cukru a syřidel. Svůj kompot si můžete také připravit doma, budete tak mít dokonalý přehled o jeho složení. Navíc při domácím zavařování můžete dát cukru jen velmi málo nebo ho zcela nahradit jiným vhodným sladidlem. Kompotované broskve se hodí pro přípravu buchet, koláčů nebo sladkých nákypů (bulgurový nákyp s broskvemi).