Camembert Linea Président
Camembert Linea Président obsahuje hodně bílkovin a méně tuku než klasický camembert. Sýry jsou také velmi dobrým zdrojem vápníku. Na výrobu tohoto sýra se používá pasterované mléko, jedlá sůl, sýrařské kultury, mikrobiální syřidlo a ušlechtilá plíseň Penicillium candidum.
Díky tomu, že má tento camembert výrazně méně tuku, tak se hodí i pro zpestření redukčních jídelníčků. I tak je ale potřeba pamatovat na to, že sýry jsou mnohem kaloričtější potravina než libové hovězí, vepřové nebo kuřecí maso.
Camembert Linea Président před konzumací vyndejte alespoň na půl hodiny z chladničky a nechte ho odpočívat při pokojové teplotě. Bude pak chutnat daleko lépe. Hodí se ke konzumaci jak za 'studena', jen nakrájený a doplněný pečivem a zeleninou, tak i za 'tepla'(grilovaný nebo obalený v těstíčku, ...). Také je možné z něj vytvořit chutnou hermelínovou pomazánku.