Čokoláda hořká 70% Carla
Čokoláda hořká 70% Carla se vyrábí z kakaové hmoty, cukru, kakaového prášku se sníženým obsahem tuku a kakaového másla. Čokoláda obsahuje i emulgátory (sójový lecitin, polyglycerol-polyricin-oleát) a vanilkový extrakt bourbon madagascar.
Čokoláda je potravina, která je především zdrojem tuků a cukrů. Konkrétní obsah živin hodně záleží na druhu dané čokolády. Obecně lze říci, že kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa a nízkým podílem cukru, je možné občas zařadit do běžného jídelníčku. Platí, že dobrého stačí málo, a tak si čokolády dopřejte jeden až dva čtverečky.
Čokoláda hořká 70% Carla se hodí k přípravě řady sladkých dezertů (míša řezy, perník s čokoládou, jogurtový dort s čokoládou, ..). Neobvyklé ale zajímavé je použití čokolády do slaných jídel, jedním takovým je například chilli con carne. Když čtvereček hořké čokolády položíte ještě na horkou kaši nebo zapíchnete do mugcaku, tak vám vaše jídlo skvěle ochutí.