chilli con carne (mleté maso, rajčata, fazole, paprika)
Chilli con carne (mleté maso, rajčata, fazole, paprika) je oblíbené pikantní jídlo. Na přípravu tohoto pokrmu má každá hospodyňka svůj osvědčený recept, obsah výsledného jídla se proto může značně lišit.
Chilli con carne připravené jen na malém množství tuku, s bohatým zastoupením zeleniny a libovým mletým masem, je jistě možné zařadit do racionálního i redukčního jídelníčku. Naopak pokrm, který je připravený ze surovin bohatých na tuky a jen s malým podílem zeleniny, se do racionálního jídelníčku příliš nehodí. Obecně tento pokrm nabídne bílkoviny, sacharidy a vlákninu.
Chilli con carne je vhodné servírovat s rýží, kuskusem, pohankou, chlebem či tortillami. Pokud z nějakého důvodu nejíte maso, pak je možné připravit i chutnou vegetariánskou variantu se sojovým masem.