čínská pikantní polévka
Čínská pikantní polévka je typické asijské jídlo. Na čínskou polévku existuje velká spousta receptů. Většinou se jedná spíše o jakýsi 'eintopf', složený ze zeleniny, hub, masa, vajec, koření, omáčky, případně nudlí a dalších surovin.
Vliv na zdraví závisí na konkrétním složení polévky a zdravotním stavu strávníka. Pikantní pokrmy nejsou vhodné zejména pro osoby s šetřící dietou, trávícími potížemi a citlivým žaludkem. Z výživových hodnot tato polévka obsahuje především sacharidy.
Čínskou polévku lze připravit jako nízkokalorický pokrm vhodný pro redukci hmotnosti, ale i jako „kalorickou bombu“. Vše závisí na konkrétní volbě a poměru jednotlivých ingrediencí. Snažte se vyhnout konzumaci pikantních polévek z čínských bister a instantních výrobků. Většinou jsou zdrojem glutamátu sodného, případně dalších látek, které mohou způsobovat zdravotní potíže. Polévku si tedy raději uvařte doma z čerstvých surovin a podávejte ji s kouskem žitného kváskového pečiva.