čínské smažené nudle s masem a zeleninou
obsah výživných látek v čínských smažených nudlích s masem a zeleninou závisí na kvalitě a poměru jednotlivých ingrediencí a na postupu přípravy pokrmu.
pokrmy z čínských bister a restaurací konzumujte spíše výjimečně. Tato zařízení používají při přípravě glutaman sodný a ten může být příčinou zdravotních potíží (podle některých zdrojů je glutamát neurotoxický, může vyvolávat zvracení, bolesti hlavy, bušení srdce, potlačovat funkci hormonů pomáhajících spalování tuků a tím vyvolávat obezitu apod.).
připravte si těstoviny s masem a zeleninou bez zbytečné chemie. Na dochucení postačí jednodruhové koření (nepoužívejte přesolené směsi koření), na které je náš organismus zvyklý a vhodné jsou také čerstvé bylinky. Místo smažení na velkém množství tuku, využijte úpravy opékáním.