čočková polévka se zeleninou z červené čočky
Čočková polévka se zeleninou z červené čočky nám do jídelníčku přinese sacharidy, vlákninu a vodu. Červená čočka obsahuje bílkoviny, které podporují růst a sílu našich svalů.
Připravíte-li polévku v souladu s pravidly živé výživy, pak se výborně hodí do racionálního i dietního jídelníčku. Výhodou červené čočky je, že se nemusí zdlouhavě namáčet, rychle se uvaří a lépe se tráví i osobám s citlivějším zažíváním.
Čočková polévka se zeleninou z červené čočky je snadná na přípravu, stačí jen nakrájet zeleninu a osmahnout ji na oleji, a pak přidat červenou čočku a zalít jí vodou nebo vývarem. Vše necháme vařit asi 20 minut, dokud čočka nezměkne. Uvařenou polévku dochutíme solí, pepřem či jiným oblíbeným kořením. Je také možnost přidat smetanu nebo kokosové mléko, je však potřeba mít na paměti, že se nám zvýší množství tuku v pokrmu.