coleslaw salát s majonézou
Coleslaw salát je dobrým zdrojem vlákniny. Mezi základními surovinami pro přípravu tohoto salátu je hlávkové zelí, mrkev, majonéza a někdo přidává také cibuli. Na dochucení se používá sůl, pepř, ocet nebo citronová šťáva, a někdy také cukr.
Tento salát můžete zařadit pro zpestření racionálního jídelníčku, obzvláště pokud je domácí a obsahuje rozumné množství majonézy. Pokud se snažíte zhubnout, tak majonézou šetřete nebo ji zcela vynechte. Majonéza má totiž vysokou energetickou hodnotu, a tak i malé množství má hodně kalorií.
Coleslaw salát je lepší druhý den, kdy je již proleželý. Pokud držíte redukční dietu, majonézu nahraďte bílým jogurtem (coleslaw s jogurtem). Vyhněte se kupovaným salátům, které kromě základních ingrediencí obsahují i přídatné látky, 'éčka' nebo barviva.