Corn Flakes kukuřičné lupínky
Corn Flakes kukuřičné lupínky se vyrábí z kukuřičné mouky, která se někdy i míchá s pšeničnou. Tato mouka je zbavena vlákniny a je jen zdrojem prázdných kalorií. Mouka se smíchá s vodou a vytvoří se těsto, které se za vysokých teplot vyfukuje do podoby lupínků.
Takto zpracované potraviny mají vysoký glykemický index a vysokou kalorickou hodnotu, ale obsahují jen velmi málo živin. Navíc jsou chudé na vlákninu, a tak po jejich konzumaci budeme mít brzy opět hlad. Nejsou tedy vhodné pro každodenní konzumaci a pro dietní režim.
Corn Flakes kukuřičné lupínky jsou určeny k rychlé přípravě snídaně, stačí je jen zalít mlékem nebo je přidat do jogurtu. Svému tělu však prospějete mnohem více, pokud si k snídani uvaříte klasické ovesné vločky, pohanku nebo jáhly. Vhodné je také kvalitní celozrnné pečivo nebo chléb. Kukuřičné lupínky lze použít i k obalování masa (kuřecí prso v cornflakes) nebo zeleniny (patizónové řízky).