Cornflakes kukuřičné lupínky
Cornflakes kukuřičné lupínky patří k oblíbeným snídaňovým cereáliím. Základem většiny kukuřičných lupínků je kukuřičná krupice či kukuřičná mouka, do které se přidává cukr a většinou ještě další sladidla, sůl a někdy také jiné látky (uhličitan vápenatý, fosforečnan sodný, syntetické vitamíny, …).
Kukuřičné lupínky mají poměrně vysoký glykemický index, což v praxi znamená, že po jejich konzumaci stoupne hladina krevního cukru velmi rychle a potom opět prudce klesá. To je nevýhodné zejména pro osoby s cukrovkou a obezitou. Pokud se na vašem jídelníčku objevují pokrmy s vysokým glykemickým indexem příliš často, namáháte slinivku, která se může postupně narušovat.
Cornflakes kukuřičné lupínky jsou určeny k přímé konzumaci, stačí je jen zalít mlékem. Mléko je možné použít jak klasické, tak i rostlinné (mandlové, rýžové, sójové, ...). Kukuřičné lupínky se často používají k obalování (kuřecí prso v cornflakes, patizónové řízky s hlívou ústřičnou, ...) místo klasické strouhanky. Dejte přednost neslazeným cereáliím.