cuketová polévka
Cuketová polévka je bohatá na vlákninu a vodu. Na cuketovou polévku má každá hospodyňka svůj osvědčený recept. Složení pokrmu může být tedy velmi odlišné, ale vždy je jeho základem cuketa.
Vliv na zdraví se vždy odvíjí podle konkrétní receptury pokrmu. Pokud polévku připravíte dle zásad zdravé výživy, pak se bude jednat o nízkokalorický pokrm, který se bude hodit i pro redukční režim. Samotná cuketa obsahuje vápník, hořčík a karoten, a v její slupce jsou vitamíny A, E a B.
Pokud hubnete, tak jsou pro vás vhodné spíše vývarové polévky nebo krémové zeleninové polévky nezahuštěné jíškou a bez přidaného tuku (máslo, smetana,...). Klasické krémové nebo bílé polévky s velkým množstvím smetany, másla, jíšky, slaniny a dalších, energeticky bohatých ingrediencí, se pro redukční režim nehodí. Pokud vám samotná cuketová polévka nechutná, pak zkuste cuketu zkombinovat s jinou zeleninou, výborná je například špenátová polévka s lososem.