cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky se nejčastěji připravují smažením na pánvi. Není ale výjimkou, že se pečou i v troubě na plechu. Těsto se připravuje obdobně jako na klasické bramboráky, ale místo brambor se používá cuketa.
Z výživového hlediska zde dominují především sacharidy. Dále zde pak najdeme tuk, jeho konkrétní množství a kvalita záleží na jeho množství a typu tuku, který si vybereme (sádlo, olej, máslo, ...). Chcete-li žít zdravěji a ušetřit i nějaké kalorie, pak je ideální bramboráčky péct v troubě na pečícím papíře.
Cuketové bramboráky chutnají dobře jak teplé, tak i studené. Pokud jich tedy připravíte více než jste schopni snít, tak nezoufejte a uložte si je do chladničky. Tento pokrm je možné různě obměňovat, například do něj přidat mozzarellu, sušená rajčata, šunku, nastrouhaný celer nebo mrkev.