Potraviny
keyboard_arrow_right
Vaření a pečení
keyboard_arrow_right
Cukr
keyboard_arrow_right
cukr moučka (moučkový)

cukr moučka (moučkový)

Zadej množství a jednotku
close
= 100 g
edit Zapsat do jídelníčku
387 kcal
Také 1 620 kJ ● Energetická hodnota
fiber_manual_record
Bílkoviny
0 g
Doporučený denní příjem: 118 g
fiber_manual_record
Sacharidy
97 g
Doporučený denní příjem: 182 g
Cukry
97 g
fiber_manual_record
Tuky
0 g
Doporučený denní příjem: 53 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
0 mg
Vláknina
0 g
Doporučený denní příjem: 28 g
Sůl
0 g
Vápník
-
Sodík
-
Voda
-
PHE
0 mg
22%
Z doporučeného denního příjmu
Přesnější odhad denního příjmu
Uprav svůj profil níže a ulož
Žena
Muž
Chci
Zhubnout
Nabrat svaly
Být fit
Rok narození
Výška
cm
Hmotnost
kg
Paušální výdej
Lehce aktivní
keyboard_arrow_down
Ulož svůj profil pro 250 000 potravin
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
0 %
fiber_manual_record Sacharidy
100 %
fiber_manual_record Cukry
100 %
fiber_manual_record Tuky
0 %
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
0 %
Premium uživatelé nevidí reklamy
Obsahuje...
Negativní vliv na zdraví
Více o této potravině

Cukr moučka se vyrábí z cukrové řepy a jedná se o cukr jednoduchý (opakem jsou cukry složené). Obsahuje tedy převážně sacharidy.

Jednoduché cukry, tedy sacharóza, glukóza, fruktóza, laktóza, maltóza, jsou okamžitým zdrojem energie. U bílého cukru (sacharózy) se ale bohužel jedná o energii pocházející z prázdných kalorií, bílý cukr nám totiž nedodá žádné kvalitní živiny. Pokud energii přijímanou v cukru nevyužijeme, ukládá se formě tuku v našem organismu. Větší množství jednoduchých cukrů navíc rozbouří hladinu inzulínu a krevního cukru, neboť rychle přestoupí ze střeva do krve, čímž prudce vzroste hladina cukru (glukózy) v krvi. To má za následek přetěžování slinivky a jater. Tato forma cukru svým rychlým spalováním postupně poškozuje také všechny ostatní tělesné orgány, zvláště zuby, kosti, klouby nebo centrální nervovou soustavu. Proto bychom měli klasický cukr konzumovat co nejméně nebo ho zcela nahradit. Nadbytek jednoduchých cukrů ve stravě dále způsobuje podrážděnost, duševní a citovou nevyrovnanost, stavy úzkosti, strachu a deprese, nesoustředěnost, vzdorovitost, křeče, poruchy trávení, hyperaktivitu u dětí, zvýšenou potřebu vitamínů a minerálních látek.

Nezapomínejte na to, že jednoduchý cukr přijímáte i v potravinách, ve kterých byste jeho přítomnost nečekali nebo si ji neuvědomujete (cukr obsahují uzeniny, majonézy, kečupy, konzervy, cereálie, ochucené mléčné výrobky). Největším zdrojem cukrů jsou však nealkoholické sycené nápoje, jejichž spotřeba je u nás značná. Cukr nahraďte nekalorickými přírodními sladidly (např. stévií, čekankovým sirupem, ...). Moučkový cukr se tradičně používá při sladkém pečení (bábovky, buchty, koláče, medové řezy, ...). Nemáte-li potíže s hmotností, můžete využít také med, javorový sirup, datlový sirup a další přírodní produkty. Ty vám na rozdíl od bílého cukru dodají také minerální látky, vitamíny a další cenné živiny. Kromě toho mají nižší glykemický index než klasický bílý cukr.

Potravinu si můžeš zapsat do jídelníčku
Jednoduchý přehled kategorií
Získej lepší kontrolu nad příjmem a výdejem kalorií.
Statistiky na cestě k cílové váze
Urči svou cílovou váhu a sleduj svůj postup.
Inspiruj se recepty a jídelníčky
Odemkni obrovskou databázi potravin.
Začít dnes
Dostupnost:  Web iOS  Android
Více než 7 milionů uživatelů
🇨🇿 🇸🇰 🇵🇱 🇭🇺 🇺🇦
Výborná a praktická stránka, člověk snadno bez četní spousty odborné literatury a počítání zjistí, čeho má třeba dlouhou dobu přebytek a čeho nedostatek. Skvělé pro zdravou úpravu stravovacích návyků! :-)
Skvěle udělaná appka. Všemožné funkce, nekonečná databáze potravin. Můžu jen doporučit.
Vážně super věc, teď už bez tabulek nedám ani ránu. Používám je rok, pomohly mi utvořit si přehled v potravinách a hlavně udržovat správný stravovací styl. Jednoznačně oba palce nahoru.
phone Stáhni si aplikaci
App
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Hodnocení