dušená zelenina brokolice, květák, mrkev
Dušená zelenina brokolice, květák, mrkev je šetrně upravená zelenina, která je výborným zdrojem vlákniny, vitamínů a minerálních látek.
Konzumaci zeleniny lze doporučit jak dospělým, tak i dětem a seniorům. Dušená zelenina je lehce stravitelná a velmi zdravá. Je výborná i do diety, poněvadž má nízkou kalorickou hodnotu a zároveň vysoký obsah vlákniny. K zelenině se vyplatí přidat i trošku kvalitního tuku (olivový olej, přepuštěné máslo, kokosový olej, ...), poněvadž některé vitamíny jsou rozpustné pouze v tucích. Jedná se o vitamíny D, E, A a K.
Dušená zelenina brokolice, květák, mrkev lze podávat jako lehká příloha k masu, rybám, karbanátkům i k sýru nebo tofu. Také je možné ji vmíchat do uvařených luštěnin, rýže, pohanky, bulguru nebo těstovin.