dušená zelenina cuketa, rajče, paprika
Dušená zelenina cuketa, rajče, paprika se často používá jako k příloha k masu a rybám, nebo jako základ pro různá jídla. Najdeme zde hodně vody a vlákniny.
Výhodou dušené zeleniny je, že její kalorická hodnota je velmi nízká a že obsahuje velké množství vlákniny. Samotná dušená zelenina neobsahuje téměř žádný tuk, a tak je ideálním pokrmem do redukčního jídelníčku. Pomůže nám snadno do našeho jídla dodat objem, vitamíny a minerální látky.
Dušená zelenina cuketa, rajče, paprika dobře zpestří náš jídelníček. Ideální je k ní přidat zdroj kvalitního bílkovin, tedy maso (kuřecí, krůtí, králičí, libové hovězí či vepřové, ...), rybu (losos, tuňák, treska, ...) nebo méně tučný sýr (cottage, syrečky, mozzarella, ...). K zelenině se výborně hodí kozí nebo ovčí sýr, jenž má výraznější chuť i aroma.