eidamská cihla 30%
Eidamská cihla 30% je tvořena z mléka, které je pasterizované, sýrařských kultur a jedlé soli. Z minerálních látek obsahuje především vápník, sodík a fosfor. Výhodný je také jeho vysoký obsah bílkovin.
Bílkoviny se podílejí na růstu naší svalové hmoty. Vápník posiluje naše kosti a zuby. Poněvadž se jedná o výrobek s nižším obsahem tuku, tak je možné ho s úspěchem zařadit i do dietního jídelníčku. Avšak v případě hubnutí je potřeba hlídat jeho zkonzumované množství, poněvadž má o dost vyšší energetickou hodnotu než například libová krůtí nebo kuřecí šunka.
Asi nejznámějším jídlem připravovaným z tohoto výrobku je smažený sýr. Eidamská cihla 30% se ale i skvěle hodí na posypání těstovin, rizota nebo noků. Sýr eidam je i velmi oblíbený na zapékání brambor, těstovin nebo zeleniny. Nebo ho můžete různě přidávat do toastů, obložených talířů nebo salátů. Pokud sýr necháte alespoň půl hodiny před konzumací odležet při pokojové teplotě, pak jeho chuť bude výraznější.