francouzská cibulová polévka (cibulačka) bez krutónů
Francouzská cibulová polévka (cibulačka) bez krutónů je oblíbená a chutná polévka. Na francouzskou cibulačku existuje více receptur, které se však značně liší. Základem polévky je restovaná cibule uvařená v silném hovězím, či drůbežím vývaru. Mezi další ingredience patří kvalitní sýr, opečené krutóny a další přísady, dle konkrétní receptury (smetana, bílé víno, uzenina, brambory, mouka, česnek, ...).
Jedná se o pokrm, kde je velké množství tuku, a tak ho není možné doporučit pro každodenní konzumaci a pro redukci hmotnosti. Tato polévka navíc obsahuje i alkohol, který sice zlepšuje její chuť, ale také i zvyšuje kalorickou hodnotu.
Pokud držíte redukční dietu, dejte přednost méně vydatné cibulové polévce, která neobsahuje smetanu, tučný sýr, uzeninu a víno (či jiný alkohol). Pokud preferujete stravu s omezením sacharidů, pak si můžete snadno uvařit Low Carb varinatu této polévky, tedy bez pečiva a bez alkoholu.