Fusilli těstoviny semolinové Adriana vařené nám nabízí především sacharidy. Jedná se o těstoviny, které se vyrábí ze semoliny, tedy ze speciální tvrdé pšenice.
Správně připravené semolinové těstoviny, tedy 'al dente' neboli 'na skus', se mohou vyskytovat na racionálním jídelníčku zdravých a aktivních osob i dětí. Je možné je zařadit i do redukčního jídelníčku, zde je však potřeba hlídat zkonzumované množství a složení celého jídla. Je lepší se vyhnout kombinacím s tučnými smetanovými omáčkami, sýry (niva, hermelín, gorgonzola, ...), uzeninami (slanina, špek, ...) a nadměrnému množství oleje.
Fusilli těstoviny semolinové Adriana vařené se hodí jako příloha, tak jako základ pro různá jídla (těstoviny s masem a cuketou, těstoviny s hovězím mletým a zeleninou, ...) nebo těstovinové saláty. Těstoviny se výborně kombinují s rajčaty, olivami, čerstvými bylinkami, aromatickými sýry nebo parmskou šunkou.