Cizrna ve slaném nálevu Giana
Cizrna ve slaném nálevu Giana obsahuje velké množství vlákniny a bílkovin. Cizrna je luštěnina, která obsahuje hodně vápníku, železa a dále také fosforu, hořčíku a zinku. Najdeme i zde vitamíny B15, B2, B6, E, C a provitamín A. Tuky v cizrně jsou tvořeny mastnými kyselinami (kyselina linolová a další).
Vitamín B15 patří mezi cenné antioxidanty a obsažené mastné kyseliny zvyšují naší odolnost proti onemocnění srdce a cév. Cizrna se řadí do skupiny potravin, jenž jsou velmi vhodné pro zdravý životní styl. Navíc ji mohou konzumovat i celiaci a diabetici, poněvadž neobsahuje lepek a udržuje stabilní hladinu krevního cukru. Cizrna pozitivně podporuje činnost trávicího systému a v lidském těle také pozitivně podporuje imunitní systém, nervovou soustavu, stav chrupavek či cholesterol.
Cizrna ve slaném nálevu Giana se hodí jak do studené, tak do teplé kuchyně. Hodí do salátů nebo k přípravě pomazánek. Často je i součástí teplých pokrmů jako jsou různé polévky, omáčky, masové směsi nebo zapékaná jídla. Netradiční ale překvapivě chutné použití je do sladkého či slaného pečiva. Právě konzervovaná cizrna vám usnadní vaření a ušetří čas, poněvadž ji již nemusíte máčet a vařit.