gnocchi s kuřecím masem, špenátem a smetanou
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a smetanou je poměrně rychle připravitelný pokrm, který je hodně sytý. Díky obsahu smetany je zde vyšší obsah tuku. Kuřecí maso je zdrojem bílkovin, noky dodávají sacharidy a špenát vlákninu.
Z výživových hodnot tento pokrm obsahuje nejvíce sacharidy, dále jsou zde i tuky a bílkoviny. Přesný poměr těchto živin vždy závisí na poměru použitých surovin. Lze tedy tento pokrm připravit jako naprostou kalorickou bombu, tak i jako vyvážené jídlo. Držíte-li redukční dietu, tak smetanou a tukem šetřete, ale dopřejte si klidně více špenátu a více kuřecího masa.
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a smetanou je možné připravit i dietněji, a to pokud smetanu vyměníme za sýr cottage nebo ji zcela vynecháme (gnocchi s kuřecím masem a žampiony). Bramborové gnocchi je možné již zakoupit předpřipravené, a tak ušetříte při vaření tohoto pokrmu opravdu hodně času.