grilovaná panenka
Grilovaná panenka je rychlý a zdravý pokrm, který obsahuje řadu bílkovin a málo tuku. Maso se posype kořením, pokape kvalitním olejem a nechá odležet, a nakonec se položí na rozpálený gril.
Vepřové maso, které je libové, můžete pro zpestření zařadit do svého jídelníčku. A to i navzdory tvrzením, že vepřové maso není zdravé. Libové vepřové maso je zdrojem kvalitních bílkovin, které jsou důležitými stavebními látkami pro náš organismus. Z vitamínu obsahuje zejména vitamíny řady B a z minerálních látek tu najdeme například železo, zinek či draslík, jenž jsou důležité pro správnou funkci našeho těla.
I při grilování platí, že byste s vepřovou panenkou měli zacházet, co nejšetrněji. Bude pak lépe chutnat i si zachová své cenné nutriční vlastnosti. Přidejte k ní kvalitní olej a koření nebo lépe čerstvé bylinky. U živočišných produktů se vždy vyplatí sledovat kvalita a původ. Maso od řezníka bývá zpravidla kvalitnější, než maso z velkého řetězce. Pokud je možnost výběru, volte raději maso původem z ČR. Dlouhý dovoz masa pocházejícího z větší vzdálenosti může vyžadovat určitá ošetření (například pomocí stabilizátorů). Ke grilované panence zvolte i zdravou přílohu, skvělé je například zeleninové pyré, salát nebo pečená zelenina.