grilovaná zelenina (cuketa, červená paprika, cibule)
Grilovaná zelenina (cuketa, červená paprika, cibule) se velmi dobře hodí jak k masu a rybám, tak ke grilovaným či pečeným sýrům. Tento pokrm je bohatý na sacharidy a vlákninu.
Zelenina je výborným zdrojem vlákniny a vitamínů. Pomáhá očišťovat naše tělo a pozitivně podporuje činnost našich střev. Samotná cuketa, paprika a cibule neobsahují příliš mnoho kalorií, kalorie přidává až přidaný olej. Pokud tedy držíte redukční dietu, tak olejem šetřete nebo ho zcela vynechte.
Paprika, cuketa a cibule umí totiž nasáknout poměrně hodně tuku, a tak s olejem zacházejte opatrně. Ideální je zeleninu postříkat kvalitním olejem ve spreji, který je možné zakoupit v obchodě. Další možností je i grilovaní na sucho, to ocení zejména osoby s potřebou redukce hmotnosti. Olej vybírejte co nejkvalitnější, výborný je například olivový, dýňový nebo sezamový. Grilovaná zelenina výborně chutná k pečeným rybám (losos, tuňák, treska, makrela, ...), kuřecímu, krůtímu i hovězímu steaku. Hodí se i ke grilovanému hermelínu nebo sýru typu feta.