grilovaný hermelín
Grilovaný hermelín je rychle a snadno připravený pokrm, který je velmi oblíbený nejen mezi vegetariány. Připravuje se na grilu, je posypaný grilovacím kořením a bývá zabalený v alobalu.
Z nutričního hlediska tento pokrm nabízí hlavně bílkoviny a tuky. Hermelín patří mezi tučné sýry, a tak není dobré ho jíst každý den nebo moc často, a to především pokud se snažíte zhubnout. Při redukci hmotnosti si vybírejte méně tučné sýry jako jsou syrečky, eidam či cottage. Poněvadž se jedná o mléčný výrobek, tak obsahuje mléko a laktózu.
Pokud nemáte gril, tak nemusíte zoufat. Skvělý hermelín lze připravit i v troubě. Jednoduše ho posypte svým oblíbeným kořením, položte ho na plech nebo pekáček vyložený pečícím papírem. Nebo ho zabalte do alobalu a pečte asi 20 minut na 200°C. Jako příloha se skvěle hodí vařený nebo pečený brambor nebo jen čerstvý zeleninový salát.