hamburgerová bulka
Hamburgerová bulka obsahuje hlavně bílou pšeničnou mouku, vodu, tuk (margarín, olej, ...), jedlou sůl, cukr, emulgátory, barviva a další složky. Často bývá posypána sezamovými semínky.
Bílé pečivo z klasické pšeničné mouky je bohužel chudé na vlákninu, minerální látky i ostatní živiny. Navíc má i poměrně vysoký glykemický index, a tak po jeho konzumaci budete mít opět brzy hlad. Navíc tento efekt způsobuje kolísání hladiny cukru v naší krvi, což může způsobovat potíže osobám, které mají cukrovku.
Hamburgerová bulka se nejčastěji potře kečupem, hořčicí, majonézou nebo jinou omáčkou. A pak se plní opečeným masem, plátkem cibule, salátu, rajčete nebo okurky. Bulky existují i bezlepkové, lze je zakoupit v obchodě nebo si je upéct doma, stačí se jen držet našeho receptu.