Hermelín nakládaný
Hermelín nakládaný se vyrábí ze sýru Hermelín, který se spolu s ostatními ingrediencemi (cibule, česnek, feferonky, koření, ...) naloží do zavařovacích sklenic a zalije olejem. Sýr se poté nechá minimálně týden uležet v chladu.
Hermelín je sýr s vysokým obsahem tuku. Nakládaný hermelín obsahuje tuku ještě o něco více, konkrétní množství záleží na konkrétním receptu. Pokud držíte redukční dietu, snažte se tedy jídla podobného typu vyloučit z jídelníčku nebo je omezit na minimum (ochutnání). Pokrm se nehodí ani pro pacienty s šetřící dietou, protože je těžce stravitelný.
Tučný nakládaný hermelín můžete nahradit nízkokalorickými tvarůžky, které pokapete malým množstvím kvalitního oleje (olivový, sezamový, ...). Abyste získali plnohodnotný pokrm, tak si přidejte čerstvou zeleninu a kvalitní pečivo (celozrnné housky, žitné kváskové pečivo, ...) nebo chléb.