houska vícezrnná
Houska vícezrnná obsahuje kromě klasických ingrediencí jako je pšeničná mouka, sůl, tuk, kypřících látek a regulátoru kyselosti, navíc i směs semínek a zrníček. Díky tomu obsahuje více vlákniny i minerálních látek.
Pečivo, které je vícezrnné, obsahuje více vlákniny než obyčejné bílé pečivo. Tato skutečnost zvyšuje jeho sytící schopnost a nutriční hodnotu. Jeho velkou výhodou je, že lépe a na delší dobu zasytí. Houska vícezrnná je především zdroj sacharidů, a tak je ideální je kombinovat s kvalitní bílkovinou.
Houska vícezrnná lze různě kombinovat, hodí se k ní jak šunka, tak plátkový sýr nebo domácí pomazánka (cottage s vajíčky, rybí s tvarohem, hermelínová, ...). Vícezrnné pečivo je možné upécet i doma, stačí jen následovat recept (vícezrnné dalamánky, housky, rohlíky, ...).