hovězí burger maso
Hovězí burger maso má nižší obsah tuku než burger z vepřového masa. I přesto mleté maso, ze kterého se placičky připravují, obsahuje poměrně dost tuku (asi 1/5 hmotnosti masa), bílkoviny (o něco málo méně, než tuku) a malé množství sacharidů.
Kvalitní hovězí maso se hodí pro zpestření racionálního i redukčního jídelníčku. Obsahuje kvalitní živočišné bílkoviny, které jsou nezbytné pro správnou funkci našeho těla. V případě, že se snažíte zhubnout, dbejte na ostatní ingredience (příloha, omáčka, ...), které si k burgru přidáte.
Hovězí burger si připravte doma z méně tučného masa, které si umelete doma nebo si necháte namlít u řezníka z vámi vybraného libového kusu. Pokud si chcete připravit klasický burger, tak si vyberte raději celozrnnou housku. Housku rozpečte, potřete malým množstvím kvalitní majonézy nebo pokapejte olivovým olejem, poklaďte zeleninou, přidejte maso, případně méně tučný sýr a pokrm servírujte se zeleninovým salátem (ideálně bez majonézového dresingu). Chcete-li někdy zkusit bezmasou variantu, tak zkuste recept na vegan burger z bílých fazolí, budete mile překvapeni, jak dobře chutná.