hovězí polévka s játrovými knedlíčky
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky má své příznivce i odpoůrce, a to právě díky játrovým knedlíčkům, které jednomu chutnají a druhému ne.
Tato polévka nám z výživových hodnot nabídne především sacharidy a bílkoviny. Kvalitní vývary a moukou nezahuštěné polévky patří do zdravého jídelníčku. Pokrm bude výživnější, když místo klasických nudlí zvolíte celozrnné nudle, navýšíte tak množství vlákniny, která je důležitá pro správnou funkci našich střev a také nás umí dobře zasytit.
Játrové knedlíčky upřednostňujte domácí, jsou sice náročnější na přípravu, ale chutnají mnohem lépe a budete mít i přesný přehled o jejich složení. Pokud si dáte větší porci této polévky a k ní si přidáte i kvalitní pečivo jako například celozrnnou housku nebo domácí celozrnný chléb, tak se může stát i samostatným jídlem.