hovězí vývar se zeleninou
Hovězí vývar se zeleninou je zdrojem kvalitních bílkovin, a to hlavně v případě, kdy do něj přidáte pokrájené maso. Do hovězího vývaru se často přidává také zelenina a zavářka, v podobě nudlí, nočků, strouhání, kapání, játrových knedlíčků apod.
Hovězí vývar podporuje trávení a je vhodný nejen při nechutenství. Hovězí vývar připravený z libového masa a zeleniny lze uplatnit při přípravě diety racionální, šetřící či redukční. Zelenina ve vývaru je zdrojem minerálních látek, vitamínů a vlákniny.
Pokud upřednostňujete opravdu silný vývar, vkládejte maso již do studené vody. Pokud ale dáváte přednost šťavnatému masu, vhazujte jej až do vody vroucí (maso se zatáhne a nepustí tolik chuti do tekutiny). Pokud si k vývaru přidáte i kvalitní chléb nebo třeba domácí celozrnné housky, pak se může stát i lehkou večeří.