játra kuřecí syrová
Játra kuřecí syrová jsou tvořena převážně živočišnými bílkovinami. Tyto vnitřnosti obsahují hodně vitamínu A, vitamíny skupiny B, železa a zinku.
V tuku rozpustný vitamín A je důležitý pro správnou funkci našeho zraku. Železo je potřebné pro správnou funkci našich buněk, zajišťuje také správnou srážlivost a barvu krve. Na jeho příjem by měli dbát obzvláště ženy, které jsou těhotné. I když se kuřecí játra považují za zdraví prospěšnou potravinu, tak to s jejich konzumací není dobré přehánět. Játra jsou totiž filtr, který má za úkol chránit organismus před škodlivými látkami. Tyto látky se v nich pak ukládají.
Játra mají svou vlastní unikátní chuť, která je velmi odlišná od klasické chuti masa. Opečená kuřecí játra můžete podávat klasicky s bramborem nebo s rýží. Pokud se nebojíte nových receptů, pak zkuste celozrnné špagety s kuřecími játry.