kaiserka Billa
Kaiserka je pečivo z bílé pšeničné mouky, vody, pekařské směsi (obsahující zpravidla vlákninu, sušené brambory, kukuřičnou krupici aj.), rostlinného oleje, droždí, soli. Přidávají se také zlepšující látky, které jsou směsí zdravotně nežádoucích složek (různé stabilizátory a emulgátory, protispékavé látky, cukr aj.). Povrch kaiserek se často sype různými druhy semínek (lněná, slunečnicová, mák), pohankou či žitným šrotem.
Vzhledem k tomu, že jde o výrobek z bílé mouky, je pro naše zdraví výhodnější zařazovat spíše jiné druhy pečiva (obsahující celé zrno). Konzumací celozrnných obilovin přijímáme více vlákniny, vitamínů a minerálních látek. Kaiserky zpravidla kupujeme jako "dopékané pečivo", což znamená, že jsou připravovány ze zmrazeného polotovaru.
Upečte si kaiserky doma - budou podle vaší chuti a vyhnete se konzumaci nežádoucích přídatných látek. Vhodné je použít určitý podíl (kdo jak snese) celozrnné mouky.