kečup jemný Hellmann´s
Kečup jemný Hellmann´s obsahuje vodu, rajčatový protlak, cukr, ocet kvasný lihový, modifikovaný kukuřičný škrob, jedlou sůl, sušenou zeleninu a koření. Kečup je rajčatová omáčka, kterou se s oblibou dochucují zejména těstovinová jídla, toasty nebo hranolky. Z výživového hlediska ze dominují sacharidy a cukry.
Dochucovadla a různé omáčky s přidaným cukrem nepatří do zdravého životního stylu. Jejich nevýhodou také bývá obsah přídatných látek, konzervantů a velké množství soli. Pokud ale netrpíte potravinou alergií a vedete aktivní životní styl, tak vám porce kečupu nijak závažně neublíží, ale ani neprospěje. Klasický kečup bývá obvykle mnohem méně kalorický než majonéza či tatarská omáčka.
Na trhu existuje celá řada výrobků s označením 'kečup', a tak je rozhodně z čeho vybírat. Svému zdraví nejvíce prospějete kvalitními výrobky pouze z rajčat a zeleniny, které jsou bez přidaného cukru a konzervantů. Kečup jemný Hellmann´s se používá k přípravě rychlého občerstvení, tedy toustů, pizzy, hamburgrů nebo slaných jednohubek (lowcarb pizza šneci, ...).