knedlík na páře
Knedlík na páře je oblíbená příloha, která je velmi typická pro českou kuchyni. Knedlík tradičně obsahuje bílou mouku a z výživových hodnot nabízí především sacharidy.
Výrobky z bílé mouky, tedy i knedlíky, nám nenabízí skoro žádné vitamíny a minerální látky. Jsou také velmi chudé na vlákninu. Konzumací klasického knedlíky přijmete pouze takzvané „prázdné kalorie“, které bohužel rychle zvýší hladinu cukru v krvi, která se pak zas rychle sníží, a tak se budete brzy znovu cítit hladoví. Tento typ potravin se řadí mezi ne příliš vhodné pro dietní režim. Dokonce jejich častá konzumace může stát za vznikem nadváhy i obezity.
Nechcete-li se však knedlíku jako přílohy vzdát, ale chcete žít zdravě, pak jsou zajímavou alternativou knedlíky z celozrnné mouky. Možná, že si na novou chuť knedlíku budete zvykat déle, ale jistě vám nakonec zachutná a navíc uděláte službu svému tělu. Pro osoby, které vyznávají nízkosacharidový způsob stravování, máme připraven recept na lowcarb knedlík, který je plný bílkovin a vlákniny.